Thursday, October 14, 2010

kakak yang demam..


kesian kakak..demam..


start petang smlm balik sekolah...


tice ckp kakak demam..sakit kepala n sakit perot...


sakit perot tapi tk cirit n muntah...


mlm bawak pi klinik syed..doktor suruh tunjuk kat mana perot yg sakit tu..


kakak tunjuk tepat sakit...doktor ckp tempat sakit tu tempt appendix...


tapi bila sentuh kt perot tu lembik, tk keras..kalo keras n sakit esoknya bawak terus pi emergency..


kakak yg kusam..

hari ni bangun pagi masih demam...tapi slow2 dah ok sikit...sakit perot sekejap2...bila tekan kat perot sakit smlm..kakak ckp tak sakit kat situ..mmm, harap2 takde apa la kat kakak..


cakap kat die, mb sebb tak makan..perut masuk angin..then tanya die..


kakak selera nk makan apa...sbb sumenya tak selera...die nk makan nasi...so, pepagi lagi aku dah siap masak utk lunch..

lauk orang sakit..sup ikan merah n telur dadar..



dulu2 penah arwah mak aku cakap...kalo anak sakit, terasa macam nak suruh sakit tu pegi kat mak..tak sanggup nk tengok anak sakit...now, aku dapat merasai perasaan tu...kalo la boleh diberi pilihan...biar la anak2 ku sentiasa sihat...


No comments:

Post a Comment