Saturday, May 8, 2010

taktau nk letak tajuk apa...

pagi ini kakak ada smart reader class kul 10.30pg...spt biasa kul 9.00pg sume dah siap nak g anta kakak..awalkan?...heheh...g bekfast dulu la kat kedai bawah tempat kakak class tu..
siap bekfast kakak g class..ibu , papa n adik g site papa jap...then gi jaya gading beli2 lauk nk lunch...
menu lunch hr ni...simple je ..tp diorg suka...

1) ikan kembong masak lemak kunyit lengkuas...(resepi org kltn la ni...masa aku kecik2 n sapai skrg pun, tk bape suka lauk mcm ni...tp dah en sifu nk makn, masak je la)

2) telur dadar..(ni en sifu la mewajibkan lauk ni...sampai ke kakak pun menurun die wajibkan lauk ni setiap hari..telur sesarang seminggu je)

3) ikan goreng..(ni lauk aku ler sbb tk bape suka ikan yg digulai tu..)

flowergirl dress ..



smlm dah settle payment tuk gaun flowergirl kakak..tempah kat kakDila, Johor..harap menjadi la gaun tu...RM126.00 including post...kalo beli kat lovely lace RM189.90..jimat byk tu...tapi hasilnya kita tgk coming soon entry..will be upload later..

macam ni la lebih kurang gaunnya...merah putih tema mamawa kawen..tapi leher ngan lengan seperti gaun dibwah..



cantikkan...cantik la sebb budak ni putih..kalo dipakaikan kat kakak yg tak berapa nk cerah tu, tak tau la rupa apa jdnya...hehehehe

Sunday, May 2, 2010

weekend yg tk berpa menarik.

tkde yg best pun hari ni...
duduk rumah je..

pagi masak nasi goreng..
lunch masak mee goreng..
asalnya plan nak masak mee goreng pg ni tp nasik byk lagi lebih..jdlah nasik goreng 4bfast..

teatime lak..sume bgn tido lapa..sbb mee goreng dah habis..ak pun start proses goreng jemput udang campur daun kucai..buat teh'O...licin 3 beranak makan..

malam ni lak...masak simple je la..dlm otak ni pk nak masak sotong sos tiram..makan dgn nasi panas2...best jugakkn...goreng telur dadar lak...ok la tu ..janji anak n hubby aku kenyang..