Thursday, September 30, 2010

surat untuk adik..


AIREL AISY HAFIY BIN SAIFUL NIZAM..
(colour oren la, sbb adik suka color oren)
anak no 2 ...mmg fav no2..peksa pun selalu dapat no2..sukan pun no 2..baju pun selalu no 2..
sangat la manja..kesayangan ibu, papa n kakak..
penghibur dikala sunyi...
segala kehendaknya mmg kene turut...tp nasib baik la dengan family aje die buat perangai..
selalu depan org2 lain, die baik..pandai behave..


adik,
lahir pada 22/12/06, jumaat, 1050am..
(dah lahir hr jumaat, semoga adik jd la lebai jumaat pasni yer)
berat lahir 3.1kg..lebih kurang berat kakak je
lahir kt GH kuantan
takde problem..normal bersalin
alhamdulillah...anak2 ibu sume mudah2 bersalin..



adik,
sayang ibu, setiap kali pegi keje,...tk sabar nak balik nak bergurau ngan adik
hepi rasa...hilang serabut pasal keje..dapat cium bau bucukk adik tu...dapat pelok2..lega rasanya..

adik,
kat sini ibu nak berleter sikit..
tice cakap adik suka panjat atas meja..
jgn la panjat dik, nnti patah kaki meja tu..duduk atas meja tu nnti kene kipas ke..
jgn2 panjat panjat camtu...duduk atas kerusi elok2 yer..

ok, bagus adik dah tk panjat meja..
bila adik tak panjat atas meja, tice cakap adik panjat atas belakang badan tice pulok..
adik ni macam2 la...jgn la macam tu dek..sakit tice...nnti tice panjt atas belakang adik camne..
patah riuk adik nnti...lain kali jgn buat macam tu..
lain kali pijak belakang papa jer..hilang la jugak lenguh papa tu..



adik,
tengok kakak ni..cukup sayang kat adik..selalu mengalah dengan adik..
adik ingat tau..jangan buat kakak sedey...rajin2 tolong kakak tau..
kakak banyak tolong adik..nnti2 adik besar ,adik jaga kakak tau..
jangan kasi org jahat kacau kakak yer..

adik,
last sekali, ibu doakan anak ibu jd anak yang soleh...baik...pandai...dengar kata ibu n papa..
jd insan yang disenangi oleh semua orang lain..Amin..



surat untuk kakak..

Hari ni ade mud sikit nak tulis surat kat kakak..SAFIYYA NAFEESA BINTI SAIFUL NIZAM
ni la anak ibu yg sulung...nampak tu pegang no 1..tu tandanya kakak punya fav no...anak yg pertama dlm keluarga..selalu dlm sukan dpt no 1...belaja pun sentiasa no 1 jugak...alhamdulillah..
semoga kakak sentiasa jd yang terbaik..
ibu doakan kakak jd anak yang baik dan disenangi oleh org2 sekeliling kakak..Amin..


Kakak,
bertuah ibu ada anak macam kakak...dengar kata..selalu tolong ibu...bila ada masalah, kakak selalu menyedari perubahan ibu,..ajak ibu cerita masalah dengan ibu...lega ibu rasa bila ada anak macam kakak yg sentiasa alert dgn perubahan ibu..we care each other..



kakak,
dilahirkan pada 03/01/2004, sabtu...dah 6 tahun usia kakak
pukul 9.40mlm...masuk labour room pukul 9.00mlm...kategori mudah la tu kot..
lahir di Hospital Jengka, Phg
berat kakak masa lahir 3.2kg
masa kakak lahir tokmek ada lagi...tokmek la yang jaga kakak n ibu sepenuhnya sepanjang berpantang..ingat jasa tokmek yer kakak...tok mek meninggal masa umur kakak 7 bulan ..
jgn lupa sedekahkan Al-fatihah kat tokmek sebelum tido yer..

Kakak.
jadilah seorang kakak yg baik dan menjadi contoh untuk adik..
ibu n papa sayang kakak dan adik sama jer..
tapi adik tu kan kecik lagi...die tak pandai lagi..
jadi kita kene mengalah la dengan die...kalo tk ikut die nnti die menjerit..sapa sakit telinga
kita jugak yg sakit telinga kan kan kan...
takpe, nnti die dah besar,..dia jaga kita pulak..


tengok adik..jd ultraman...kuat kan adik...
nanti adik besar boleh la jaga kita...nnti kalo ada org jahat kacau kita, adik boleh tolong kita..kan kan kan..



Wednesday, September 29, 2010

Majlis Hari Raya Aidilfitri MATA SB- 24/09/10

Meriah amat la majlis tahun ni nak banding dengan tahun2 lepas ler..
Company lain sentiasa meriah...Comp aku ni baru je nak meriah sbb tu la selokkk sikit aku ni..

Apa yang buatkan aku rasa seronok dgn majlis ni:

1. Sbb boleh jumpa kawan2 lama tak jumpa...Julia, Niza(walopun 1 comp...tp jarang dpt jumpa sbb diorg duk hq kl)dan Qistina(ex staff MATA Sb)

Niza- comel pakai tudung...masa kt MATA ktn tk pakai..Niza

Julia-ni kawan aku yang sekejap gaduh sekejap baik...hahahaWanie n Julia

Qistina baju pink..sebelah tu jihan(gfren rosdi..rosdi tu ofismate aku yg paling macho la setakat ni...hahahah)


2. Dapat tengok life band n karoke dari staff mata...masa ni baru tau ramai yang ade bakat menyanyi rupanya..Niza n Zura - lagu apa yer..Tak ingat
Wanie, lily, kak yat, kak Elly..tajuk...di akhir garisan..kalo tk silap ler..
time praktis aku wakilkan kkyati sbb die duk kl...aku takleh karok malam tu sbb awal2 dah kene sound en saiful...kalo aku nyanyi malam tu die blah awal2..tak sanggup nak dengar...cehhh...oleh kerana aku pk dgn waras nya...ok la..aku tak karok..kalo aku karok nnti memalukan anak2 aku selama 7thun pulak...buruk benor suara ibu ade hati nk karok depan org ramai..
cik zali...entah tajuk ape lagu die nyanyi..

3. heheheh...ni kalo dgr macam jakun sikit la...dapat tengok adik Sarimah Ibrahim...ala...sarimah pengacara AF tu..kenal kan???tkkn la tk kenal...Sume muka mat saleh...ikut mak die...takde ikut muka hj Ibrahim pun..
yang tiga org tengah tu la adik sarimah...
yg korang tgk rupa mat saleh tu..yang depan tu pakai baju melayu n songkok bagai tu bukan adik badik die la..tu cik zali yg selalu bawak aku n da geng round bandar kuantan time ofis hour...
hj ibrahim...baju merah..ayah sarimah...chiness look kan..ada seropa sarimah tak???
4. Ade cabutan bertuah...dpt botol air..hehehe yg rege 4 hinggit, tp ko hade dpat???takde kan..best ape dapat...boleh isi air n letak dalam peti ais cap Toshi yg aku baru beli tu...peti lama dah rosak..kesian aku..dah lah dalam bulan pose...minum air tk sejuk..

5. Makanan banyak....nasi tomato, lemang, rendang, kambing bakar, sate, kuih, buah, pecal dan byk lagi la...tp aku n family makn sikit jer sbb dah kenyang...sblum g majlis tu dah belasah nugget dulu kt umah...

byk lagi yg best2..kalo nk senarai byk2...boring lak korang baca..

Apa yg tak best(1 je tak best):
Aku takde amik gbr...aku n family ade 1 gbr je ehsan dr en yuzer..camera aku tertinggal dalam kereta...malas nk g amik dah sbb jauh nak menapak g parking...so, berharap ade la org2 yg sudi amik gbr aku...ropa2nya takde...en yuzer sorang je amik tu pun skeping...sedey sungguh...takpe la..atlis ade..dr takde lansung kan/...aku tau diorg tak amik gbr aku sbb mmg diorg ingt aku bawak camera, sbb aku kan selalu bawak camera g mana2...huhuhuhu...
ni je la gbr ada muka aku time tu..thanks en yuzer..
i love my family